На 5.10.2017г.в залите на Шипка 6  се проведе  В НАЧАЛОТО Е НАТУРА – НАЦИОНАЛНА ИЗЛОЖБА СКУЛПТУРА. Управителният съвет на „Съюз на колекционерите в България” на свое заседание взе решение да се инициира награда в размер на  1000 лв за един от участниците в конкурса организиран от секция „Скулптура” на СБХ.  Предложението беше направено от д-р Кольо Бянов, а каузата беше финансово подкрепена от :

Акад. Светлин Русев, Кольо Бянов, Бойко Ватев, Стефан Шоселов, Антонио Василев, Национално дружество „Традиция”, Венцислав Кадиев, Гавраил Забуртов, Горан Горанов, Добромир Колев. 

 Жури от страна на Съюз на колекционерите в България бяха  акад.Светлин Русев, Антонио Василев и д-р Кольо Бянов. Изборът на журито отличи творбата  на  Дона Стоянова . Наградата  беше връчена от г-н Антонио Василев.

Дона Стоянова е завършила Националната художественана академия през 2008г. с магистърска степен, специалност скулптура в ателието на проф.Ангел Станев. Хоноруван преподавател е в катедра „Скулптура“на НХА,  дисциплина примитивизмът и изкуството на ХХ век, както и доктор по изкуствознание и изобразителни изкуства.Носител е на І награда на конкурс „Итонг" и ІІ награда в скулптурния конкурс „Стълбата.

 

Изложбата може да бъде посетена до 28 октомври .

Адрес: Галерия на СБХ, ул. Шипка 6, ет. 1