ЛИЛИ СОТИРОВА “ТЪРСЕНЕ НА НЕПОЗНАТОТО”

Галерия “ЛИК”
Представя

ЛИЛИ  СОТИРОВА
“ТЪРСЕНЕ НА НЕПОЗНАТОТО”

 изложба живопис от 19.12 до 30.12. 2012г.
Откриване на 19 декември /сряда/ от 19ч.

Лили Сотирова е родена в гр. София през 1987 г. Завършва Национална художествена гимназия ”Илия Петров” със специалност живопис.

Интересите и се разширяват и продължава образованието си в колеж ”Арт Авангард” в София, където изучава тенденциите в модата и моден   мениджмънт.

В момента е  студентка по моден дизайн в Арт Институт в САЩ.

С живопис Лили е участвала в различни общи изложби, между които са “Другата реалност”, ”Впечатления от Прага” и  “Представяне на млади автори “ в художествената галерия на ул. ”Шипка”  6 в гр.София.

Нейни картини са показвани в галерия “Арт фея “, Руски културен център, Бизнес център “Гарибалди”, хотел “Хилтън” в София и галерия “Мери” в Хюстън, Тексас.

Младата авторка се представя успешно и на конкурса за стилисти и дизайнери “Европейска изгряваща мода 2007”, организиран от Националния съвет за моден дизайн и получава сертификат за най-добри идейни проекти в раздел “Вечерни облекла”.

Лили се увлича и по поезията и нейни авторски стихове се появяват в специализирани списания, интернет страници за литература и изкуство и са публикувани в сборни стихосбирки.

През 2010 г. Лили Сотирова представя първата си самостоятелна изложба “Образи и усещания “ в зала София на Столичната библиотека, където отправя заявка за сериозно и зряло творчество. Уникалното в експозицията е съчетанието на слово и рисуване, които изразяват усещанията и чувствителността на един млад човек в свят, изпълнен с различни енергии.

Характерно за творчеството на Лили е, че нейните картини са експресивни, изпълнени с цвят, всеотдайност и задълбоченост.  Предпочитаният  и  стил  е абстрактния: “Вслушвам се във вътрешния си глас и  го изразявам върху платното. За мен е много интересна темата за енергиите във Вселената и това как си взаимодействат.”

Картини на Лили Сотирова принадлежат на частни колекции в Холандия, България и САЩ.

 

Галерия “ЛИК” ул. “Лайош Кошут”№37 тел:470-1234 www.gallery-lik.com